Infuzează-ți sufletul în parfum, magie și cireșe amare. Hai să vorbim despre imperfecțiune, în plin alb imaculat. Conversație despre textură, în lipsa pigmentului. Atinge. Ghicește-i povestea înainte s-o atingi. Haina, nu femeia. Haina face omul, … deși preferam manierele sau alte banalități ale secolului curent. Expiră ce nu ești, pentru a fi ce ești!
Laptele a prins formă!

 

VIKTOR & ROLF

VIKTOR & ROLF // EDDA GIMNES

BIO:

Imagine similară

Viktor & Rolf este o casă de modă, care crează piese vestimentare conceptuale și de avangardă. Viktor Horsting și Rolf Snoeren, doi olandezi atipici, s-au cunoscut pe când studiau la Arnhem Academy of Art and Design în 1989, iar din anul 1992 au început să lucreze împreună. Timp de mai bine de douăzeci de ani casa de modă Viktor & Rolf a realizat prin creațiile acesteia o punte între modă și artă. Stilul acestora se poate defini drept teatral și inovativ. În prezent unele dintre articolele de îmbrăcăminte ale acestei case de modă au fost achiziționate de instituția de artă, Muzeul Groninger.

COLECȚIE:

Artiștii sunt oameni sensibili. Creatorii de modă nu-și scriu scrisori de dragoste, ci crează colecții vestimentare care să elogieze iubirea. Dacă ar fi după mine, aș spune că Björk și Lady Gaga sunt muzele acestei colecții. Dacă nu ele, atunci cine ar avea curajul să poarte această colecție vestimentară care elogiază cubismul și suprarealismul? “E o întâlnire suprarealistă a tricoului alb cu portrete cubiste. Noi o numim un spectacol al sculpturii”, declară creatorii.

Această colecție pornește de la banal, pe care îl reinterpretează. Detaliile fac diferența. Însă aici nu se poate vorbi despre detalii uzuale, ci de construcții grandioase, care par a detrona individul în favoarea artei. Dacă unele piese vestimentare permit un contact vizual între manechin și public, schimbul de priviri devine pe parcursul paradei de modă inexistent. Totul începe cu prima aplicație și se continuă cu o asimetrie neobișnuită. Ce urmează este artă. Interesul este mutat din zona modei, în cel al arhitecturii. Piesele vestimentare-construcție devin din ce în ce mai impresionante și brodate.

 EDDA GIMNES

VIKTOR & ROLF // EDDA GIMNES

BIO:

https://i0.wp.com/www.thevanderbild.com/wp-content/uploads/2016/04/20160426-12-small.jpg?resize=366%2C244Edda Gimnes este absolventa facultății London College of Fashion, însă mulți o încep, puțini o termină și o mână de oameni se remarcă. Ea e excepția, pentru care am hotărât să v-o prezint! New York Times o numește ”unul dintre cei zece designeri absolvenți, care merită urmărit.” Ea se vede simplu – ”sunt o tipă fașcinată de culoare și texturi”. Munca ei a fost remarcată de publicații precum Vogue UK, Vogue Italia, Vogue Germany, Garage, Interview Germany, InStyle, WWD, Glamour, Elle, Vision China, Visionaire.

Începând cu premiul de debut Ones To Watch, palmaresul Eddei s-a mărit de-a lungul vremii, aceasta câștigând bronzul la the International Fur Federations, premiul The BFTA, premiul Saga Fur și competiția Germany’s Designer for Tomorrow Award.

COLECȚIE:

Pasionată de trecutul culturilor și al obiectelor, colecția ei vestimentară stârnește varii emoții și reinterpretează idealul feminin. Într-o lume a bărbaților, cât de masculină poate să fie o femeie? Sprâncenele- dreptunghiuri negre, lipsa de machiaj și o linie groasă sub nas însumează trăsăturile manechinelor. Piesele vestimentare sunt largi, monocrome și rigide, latura senzuală, feminină lipsind cu desăvârșire atât din acestea cât și din aspectul manechinelor.

 

 

Merită să spui ceea ce gândești!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.