#bloggingtm21

 

Nu sunt blogger. Sunt prea neinițiată în lumea virtuală pentru a fi un blogger. De fapt, la vârsta mea cred că nu sunt nimic. Nimic din ce sunt, nu m-ar putea caracteriza. Acum sunt studentă. Adică, conform dex-ului sunt o persoană care urmează cursurile unei universități sau ale unui institut de învățământ superior…. Acum că ți-am spus ce sunt, crezi că știi cine sunt?


Am început blogul când eram elevă. L-am început dintr-o temere, că dacă era din pasiune scriam pe coperta unui caiet “blog” și nu mă mai chinuiam cu atâta tehnologie. L-am început din frica de-a socializa cu alții. Eu scriam și înainte să fie “oficializat” acest act. Poate am scris mai bine când eram mai mică, poate eram mai sinceră, habar nu am. Dar atunci scriam pentru un singur cititor. Scriam pentru mine.
Apoi, crescând, temerea dialogului, expunerea propriilor idei, a luat o altă formă: vizibilitatea în creștere. Am vrut să-mi gâdil stima de sine- adică voiam ca cineva să îmi aprecieze pasiunea. (cu toți cred că ne dorim să vedem că pasiunea noastră încântă mai mult de o persoană).
Iar într-o zi am avut o idee- o idee nebună. Am transformat idea în faptă: mi-am creat acest spațiu virtual pe care să scriu. Am blogul din ianuarie 2016. Primele mele articole au fost transcrierea unor compuneri din fișiere Word. A fost un experiment prin care să testez publicul și să mă familiarizez cu această platformă numită WordPress. Pot spune că până în 23 noiembrie, aproape un an, am fost asemenea unui șofer începător. Mi-am purtat cu conștinciozitate semnul de începător – extesia .wordpress.com.
Întrebarea firească care ar urma este: “De ce ai trecut la .ro?”
Răspunsul firesc ar fi pentru că am acumulat destule informații și vizibilitate pentru a trece la următorul nivel, însă firescul nu e tot timpul ceea ce s-a întâmplat cu adevărat.
De fapt, niciodată nu m-am întrebat de ce am hotărât să schimb sufixul. A fost un impuls de moment, a fost o idee pe care voiam să o văd cât mai repede înfăptuită. Voiam ca blogul să fie spațiul meu, ceva care să nu fie tehnic și cred că acel sufix îmi dădea impresia că parcă blogul nu-mi aparține. Nu știu… De fapt cred că totuși știu de ce am ales să fac acea schimbare. Mie îmi plac lucrurile simple, scrurte și sincere. Iar dolloshka.ro era exact ce-am căutat acum aproape un an!

În cazul în care nu știați, anul trecut în 11 noiembrie a fost November Notes. Un eveniment care încă m-a prins ca blogger începător (eu cu sau fără sufix tot neinițiată mă consider). Anul trecut această conferință era o idee frumoasă, care le provoca organizatoarelor, Teodora și Andra, fluturi în stomac. Era visul lor și mi-a plăcut să cred într-o idee: ideea că voi participa la o conferință în Timișoara. Această idee a ajuns anul acesta la cea de-a doua ediție.

Acestea ( articol1 și articol2 ) sunt poveștile mele în legătură cu conferința November Notes in Social Media. A ta care este? În cazul în care încă nu ai intrat în contact cu acest eveniment te invit să-l descoperi pe pagina BloggingTM 2.1 și dacă te-a convins nu ezita să dai going evenimentului.

Abia aștept să revăd comunitatea de bloggeri și a pasionaților de social media.

Înainte să pun punct acestui articol, aș vrea să vă ademenesc cu un concurs (zic eu) destul de complementar unei conferințe. Este vorba despre o tombolă organizată de cei de la Ultramarin, care pun la bătaie o excursie de două persoane în inima Ungariei. Totuși cred că nu am clarificat de unde rezidă complementaritatea. Consider că o excursie este în primul rând o experiență personală, dar care poate fi mai apoi transpusă în cuvinte, cuvinte care să formeze un articol. Te-am convins să participi? Dacă da, vino cu cartea ta de vizită și dacă este cea câștigătoare, nu-ți mai lipsește decât să-ți faci valizele!

 

 

 

 

One thought on “[blogging] November Notes – de la idee la fapte.”

Merită să spui ceea ce gândești!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.