Traistele au început să devină din ce în ce mai prezente în garderoba tinerilor. Indiferent dacă ne raportăm la traistele promoționale, care au printat logo-ul companiei sau vorbim despre cele realizate în serie, oamenii au început să folosească din ce în ce mai mult această alternativă la clasicul ghiozdan. Însă, înainte să punctez motivele pentru care este indicat să porți o traistă, hai să-ți dau puțin context:

Care-i direcția blogului? De ce crezi că oamenii continuă să-l citească și atunci când tu nu mai postezi materiale noi?” Acestea erau întrebările Roxanei, după ce a acceptat să-mi refacă imaginea. Iar atunci, i-am făcut o listă de cuvinte aparent fără sens: comunitate, roz pudră, idei, oameni faini, incertitudine, traiste, scris de mână, gânduri, liniște, vibe mișto.

După ce Roxana a înțeles ceva din acel șir de cuvinte, a început și blogul să aibă un aspect mai apropiat de realitate(a mea). Deci, Dolloshka este un blog despre comunitate, cu articole pe care mi-ar plăcea să le citesc și eu pe alte site-uri, având ca scop facilitarea de întâlniri virtuale între oameni faini și comunitatea locală.

Nu este disponibilă nicio descriere pentru fotografie.
Nu este disponibilă nicio descriere pentru fotografie.
Nu este disponibilă nicio descriere pentru fotografie.

În urma acestui proces creativ au luat naștere și trei traiste. Sunt tare simpatice, iar fiecare are un nume hashtag-uit. Mai jos poți citi povestea lor.

Știi că eu mereu m-am simțit bine în jurul oamenilor? Ei sunt #depoveste, așa simpli, diverși și autentici. Îmi plac, mă fascinează. Voiam să le surprind magia … din ochi, din vorbe, din suflet!

Oameni am cunoscut, oameni au plecat, venit și s-au oprit între suflet și exterior. Încălțați frumos, desculți sau levitând, cu toții și-au făcut o intrare memorabilă. Ei, trecuți, prezenți sau viitori, sunt motivul pentru care #Imiiaucomunitateaîntraistă.

În acestă traistă mică, dar plină de însemnătate, care, asemenea Groapei Marianelor, pare a fi fără fund, am adăpostit o lume-ntreagă!

Ea

Are fond și are formă.
Are tact și are ritm.
E între vis și realitate, fiindcă așa #îmiportviselecumine!

Scurt tratat despre comunitatea de poveste plină de vise

Apoi, am urcat pozele pe pagina de Facebook. Le-am expus în diferite situații: în cutie, într-un giveaway și în pozele trimise de persoanele care aveau deja o traistă. Lumea le-a văzut. Unii au dat scroll în continuare, alții au intrat în vorbă cu mine. Primele traiste le-am dat prietenilor, fiindcă (a) pe ei îi știam deja (b) lor știam că le va face plăcere să poarte niște creații din pânză. Apoi, astăzi m-am gândit să caut pe net de ce poartă lumea traiste.

Am navigat pe internet timp de 30 de minute, accesând orice sursă care mă gândeam că mi-ar putea da răspunsul. Am intrat pe Google, Youtube și Pinterest, însă nu am găsit o listă de motive. De aceea, m-am gândit să fac eu propria mea listă de motive.

Motive pentru care să-ți cumperi o traistă

Eu cred că oamenii aleg să cumpere obiecte făcute de artiști sau asociații, doar fiindcă se identifică cu valorile unei persoane/organizații. Adică, sincer, traistele sunt faine (nu contest), dar după ce le-am făcut, m-am gândit: „Le-am făcut și acum ce? Sau mai exact <<de ce?>>. De ce ar vrea X să poarte traista blogului?”

Astfel, lista motivelor pentru care eu aș vrea să port o traistă #depoveste sunt:

➜ Te poate ajuta la cumpărături

Știu că romanii sunt cei mai eco friendly popor – ei au toate pungile într-o altă pungă, astfel minimizând consumul de noi plase. Dar ce se întâmplă când uiți punga acasă?

Traista îmbină frumosul cu utilul. În interiorul ei obiectele coexistă: merele, portmoneul, rujul și detergentul de vase. O poți considera și prietena ta cea mai bună la o adică. Ea știe când ești în acel moment al lunii, îți ține agenda mereu aproape de tine și împreună cu ea puteți vedea întreaga lume.

E cool să îți exprimi gândurile în societate

După cum ai văzut fiecare traistă are un mesaj, niște cuvinte cheie. Ceea ce mi-am dorit prin aceste traiste a fost să fac să se simtă bine persoana care o poartă. Adică, sincer, cine nu ar visa să fie catalogat drept o persoană #depoveste. Doar imaginează-ți că, purtând traista despre comunitate, poți spune indirect „Hei, sunt aici. Vrei să creăm ceva împreună?”. Dragă persoană visătoare nici de tine nu am uitat! Tu nu mai ai nevoie de un prim subiect de discuție. Cu siguranță celălalt deja a articulat întrebarea: „Ce vise porți cu tine?”

Interacțiune directă cu persoana din spatele ideii

Mie uneori îmi place mai mult conversația cu ,,artistul” decât arta propriu-zisă. Adică da, apreciez enorm talentul și munca depusă, însă, cumpăr ceva „meșterit”, doar dacă îmi place persoana! Deci, dacă ești din Timișoara, mi-ar face o enormă plăcere să vin să-ți ofer personal traista, iar dacă ești din alt oraș, poșta promit să fie un facilitator bun.

Concluzie:

Adoptă trendul traistelor chiar acum! Urșii polari deja ți-au trimis scrisoarea lor de mulțumire! 

Photocredit: Nano

Merită să spui ceea ce gândești!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.