Cum poti pune punct unui festival a cărui nume se termină în semnul exclamării? Ceau, Cinema!

Ne-am văzut anul trecut. Ne vedem de asemenea și anul acesta. Cu fiecare an care trece, tu devii din ce în ce mai simpatic timișorenilor, reusind să-ți petreci primii tăi ani din viață în compania a 5.000 de spectatori. În primii trei ani, cred că asemenea omului și un festival se dezvoltă cel mai mult. Intră în contact cu lumea care îl înconjoară, își dezvoltă o minimă personalitate și devine o ”lubeniță de om”, rotofel și dulce asemenea acestui fruct.

Însă acum că am pornit-o pe drumul “festivalul văzut ca o viață de om”, voi continua în aceași notă. Copiii, de aceea sunt copii, pentru a fi ajutați de părinții lor, înteleși de bunici și admirați de rude. Ei…, acum înlocuiește cuvântul copii cu festivaluri. Acum înțelegi că un festival este în primul rând rodul oamenilor apropiați, înaintea de a fi rodul societății în care trăiește? Întelegi că un festival face uneori primii pași datorită oamenilor care cred în el, nu datorită unor medii externe (rotobilul sau alte invenții)? Mâna mamei sau a tatălui îl va susține mai puternic decât orice altceva.

De ce Ceau, Cinema?

Festivalul Ceau, Cinema! aduce filmele europene mai aproape de public. Este realizat 100% de voluntari, cu sprijinul unor companii locale. Acest festival este susținut de voluntari și prieteni. Contravaloarea biletelor și sprijinul financiar venit din sponsorizări sunt direcționate în scopul acoperirii costurilor de organizare și al achiziționării de filme.

Aceaste date sunt însă doar conturul acestui festival. Hai să îți arăt cum a fost văzut festivalul de oamenii care au venit la aniversarea lui de 3 ani de existență. Aniversările acestuia întrec și serbările din basme, ele durând doar 3 zile și nopți, pe când acesta are și ziua bonus, când ne mutăm de pe un tărâm- Timișoara, pe altul- Gottlob.

This slideshow requires JavaScript.

Festivalul este copilul vostru! Voi ați visat, Pelicula Culturală și Marele Ecran au fost peștișorii aurii, care v-au concretizat ideea. Însă aceste personaje himerice au nevoie de ajutorul vostru pentru a continua povestea, povestea unui festival care se termină în semnul exclamării.

Cum poți ajuta?

Organizatorii Ceau, Cinema! doresc să ofere publicului timișorean o experiență mai bogată a întregului festival, astfel în urma acestei campanii de crowdfunding, ei își propun să strângă suma de 2.000 de euro.  Dacă vom reuşi să strângem cei 2.000 de euro necesari, îi vom folosi pentru a aduce cu patru invitaţi mai mult la ediţia a patra. Succesul acestei campanii ar îmbogăţi experienţa spectatorilor. Să te întâlneşti faţă în faţă cu eroii coborâţi de pe ecran, face farmecul unui festival de film. Am pregătit recompense faine pentru cei care contribuie. Asta pe lângă recompensa de a pune umărul la un festival, care în fond e al comunităţii”, spun cei de la Ceau, Cinema!

Cum funcționează campania de crowdfunding?

Cei care doresc să contribuie la creşterea festivalului Ceau, Cinema!, pot sprijini prin accesarea acestei platforme de crowdfunding. Acolo pot introduce suma cu care doresc să susţină proiectul, urmând să fie redirecţionați către pagina de procesare a plăţii. În funcție de suma aleasă, organizatorii vor răsplăti ”ajutorul” cu abțibilde, traiste, afișe, lubenițe și alte bunătățuri.

One thought on “[eveniment] Ceau, Cinema – un festival al oamenilor | campania de crowdfunding”

Merită să spui ceea ce gândești!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.