Anii au trecut, iar acel 12, din număr s-a transformat în vârstă, iar din vârstă s-a transformat în ani de scoală.
12 ani de scoală.

După un an, acest gând este pregătit să mângâie obrazuri de absolvent, trezească nostalgii de parinte, prin a cărui lentilă copilul rămâne bobocul primei zile de școală și să amintească profesorului că parte din el s-a împletit cu alte personalitați ale viitorilor oameni mici cu vise mari.

12 – 1

o postare despre astăzi.

O postare despre o zi anume, care se repeta în fiecare an. Generalul se preschimbă în particular. Odata ești spectator, altă dată actor, altă dată regizor, altă dată critic.
Anul acesta am fost regizor. Acum un an eram spectator pe coridoare. Dar la anul … actoria mă așteaptă. Sunt convinsă că nu voi avea nevoie să joc un rol, voi fi eu și în ultima mea zi de școală. Voi fi aceași fată adormită, cu zâmbetul pe buze încă de la prima oră. Sufocă oamenii cu drag pentru a-i face să realizez absența ta. Dar gata despre mine, despre viitor, despre ce va fi si va urma. Azi a fost despre ei, despre un eu peste un an.

Odată ești spectator, altă dată actor, altă data regizor, altă dată critic.

12

12 nu sună drept un număr mare. Să numeri de la 1 la 12 pe degete îți ia 12 secunde. 12 secunde din viața unui om nu reprezintă o perioadă lungă, o eternitate. Dar totul ia o întorsătură ciudată când realizezi că cifra 12 nu trebuie să o raportezi la numărul matematic, ci la timp. Eii, și acum incepe greul: 12 ani.

12 ani

Ce știe un copil la 12 ani? După un calcul ușor, realizăm că un copil de 12 ani știe să se comporte (cei 7 ani de acasă) și a mai avut 5 ani în care a putut să-și pună în practică informațiile dobândite. A fost la grădiniță, la școala primară, iar acum este în clasa a V-a. Multe s-au întâmplat, nu e așa? Sau măcar acesta ar fi primul tău gând. Dar să fim serioși cu câte s-a confrunat copilul până la această vârstă? Orice obstacol a fost distrus de părinți, orice drum nebătătorit a fost “deszăpezit” mai întâi de aceștia, orice groapă acoperită. Societatea? Cuvânt întâlnit rareori în compunerile din manual sau la ora de civică. Dar ce înseamnă cu adevărat această cifră? Anii au trecut, iar acel 12, din număr s-a transformat în vârstă, iar din vârstă s-a transformat în ani de școală.
12 ani de școală.

totul ia o întorsătură ciudată când realizezi că cifra 12 nu trebuie să o raportezi la numărul matematic, ci la timp. Eii, și acum începe greul: 12 ani.

Merită să spui ceea ce gândești!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.