Dăruiește un moment unei persoane, iar aceasta te va ține minte o viață.
În zilele noastre, noi trebuie să învățăm să ne dăruim pe noi, înaintea oricărui lucru material. Trebuie să ne dăruim înșine, să fim împăcați cu sinea și să fim prezenți în fiecare moment din prezent.
Perioada cadourilor a început- vine Crăciunul! O sărbătoare universală pentru toți. Indiferent dacă o asociem cu nașterea lui Hristos sau cu un prilej să fim mai buni, pe buzele tuturor ea se află. Acesta este momentul din an în care realizăm pe plan spiritual tot ce nu am reușit să o facem în cele 357 de zile: ne întâlnim cu cei apropiați, depănăm amintiri și râdem cu poftă! Poate nu în această ordine și poate nu aceste acțiuni, însă ideea de-a fi împreună, este universală pentru fiecare individ în parte.
Acest articol s-a născut ca o soră a celui scris în 15 decembrie 2016. Este gândit mai mult ca o conștientizare a oamenilor din jurul nostru, celor care trăim în Timișoara și nu numai. Am profitat de ocazia, că acum aveți timp, vă luați timp să citiți, să descoperiți și să inspirați la rândul vostru alți oameni. Am profitat de timpul vostru, nu de nevoia voastră de-a căuta cadoul ideal.
Cum dăm cadourile?
Despre cadouri, rolul sau necesitatea acestora s-ar putea dezbate mult. Eu vreau să vă spun doar atât:
Cadourile sunt gândite pentru oameni, nu datorită unor evenimente. Acest lucru vreau să-l punctez: ”Eu îți fac ție un cadou pentru că simt că acel dar te va face fericit, știu că ți-ai dorit acel lucru de mult, și vreau să te răsplătesc pentru momentele petrecute împreună. Eu nu dau cadoul, datorită unui eveniment exterior (Crăciun, ziua de naștere).” Cadourile se oferă oricând! Prefer un cadou țintit pe dorințele mele, decât un obiect dat în cinstea unei sărbători.
Dar revenind la comunitatea timișoreană și ale ei mâini dibace. Ele, făuritoarele de obiecte lucrate manual, sunt o mână de prietene, cărora le apreciez munca și indiferent de însemnătatea zilei din calendar, le-aș cumpăra arta. Dacă văd că un obiect mă duce cu gândul la o persoană sau simt o atracție inexplicabilă pentru el, este clar- destinatarul cadoului a fost găsit.
Te invit să le citești scurtele povești! Spor la privit frumosul și nu uita, cadoul se dă unei persoane și nu datorită unei date din calendar!
Artistele
| DIUS |
Cine este Maria Dius? Fata care nu știe ce e plictiseala. Crează precum respiră. Pentru ea orice ține de creație, este o necesitate, o nevoie, nu doar o plăcere. Cât despre DIUS… E o parte din ea.
Sloganul DIUS este wild, sophisticated and fiery, pentru că DIUS e tot ceea ce vreau să fiu și pot fi numai prin creație. DIUS este despre curaj, simplitate năucitoare, eleganță și unicitate. Fiecare bijuterie este atent prelucrată de mine, deci fiecare bijuterie este unică la fel cum fiecare ființă din lumea asta este unică. Nu vei vedea niciodată un DIUS identic cu un alt DIUS. DIUS vrea să sintetizeze feminitatea prin șerpi fini, senzuali, grațioși încolăcind puternici trandafiri saharieni. Vreau să fac din DIUS ceva ce te aduce mai aproape de a fi o zeiță, dacă nu chiar acolo. DIUS e tot, e dragoste, e putere, e ambiție.
| Dushky |
Povestea cu Dushky începe cu un mic copil, la grădiniță, care era determinat să iasă din tiparele desenului cu o casă, o familie și un soare în colț. Mulți ani mai târziu, dorința de a crea a rămas încă aprinsă și s-a transformat într-o pasiune, un mod de a trăi și în ansamblu, într-o definiție completă a personalității sale.
Colțul meu artistic e un mic laborator, unde iau naștere idei, concepte și proiecte. Tot acolo experimentez cu tot felul de forme de artă: de la ilustrație, design-uri de tatuaje, grafică publicitară, până la obiecte hand-made din fetru colorat. În ultima vreme realizez și portrete-altfel. Văd toate aceste proiecte ca niște provocări pe care vreau să le explorez în întregime, apoi pun punct și o iau de la capăt. Vreau mereu să încerc lucruri noi, să învăț și să creez constant, cred că asta e povestea fiecărui artist.
| Tina’s World of Cups and Painting |
Tina’s World of Cups and Painting este proiectul de suflet ale unei doamne din Serbia. Povestea ei este una călătoare, traversând granița a ajuns în Timișoara, orașul în care își desfăsoară activitatea.
Ceea ce făuresc sunt ceşti cu poveşti menite să-ţi provoce imaginaţia! Pe ceşti pictez diverse, de la motive simple până la poveşti mai detaliate. Cel mai des vei întâlni pe ceştile mele căsuţe, cladiri, umbreluţe care zboară deasupra oraşului. Dacă doresti să surprinzi o persoană dragă cu un cadou personalizat, te pot ajuta să creăm o cană unică care ar însemna mai mult decat cuvintele.
| Dani Skinder |
Dani Skinder este o prezență tare simpatică, putând fi ușor comparată cu un mic elf. Mai mereu o poți întâlni prin parcuri zmotocind căței sau recent, pe la Teatrul German în rolul de pictor. Ceea ce crează e asemenea unei povești.
Am început să creez bijuterii multumită prietenilor care au primit mereu de-alungul anilor câte un obiect lucrat manual. Acestea au ajuns să fie obiecte indrăgite de noii lor proprietari. Asta m-a încurajat să deschid un loc în care să fie mai ușor de găsit. Skinder shop este despre a pune puțin mai multă indrăgeală în lume, ceva micuț, ceva de afară care să-ți amintească de ce poate crește în interior. Chiar și cea mai incolăcită crengută poate fi ceva frumos, trebuie doar să vezi dincolo de prima impresie. Clienții mei reprezintă bănuiesc, exact asta, capacitatea de a scoate frumosul la înaintare, pentru că este destul loc pentru asta în lume, poate chiar o cerere.
One thought on “[recomandare] Dăruiește local – a doua ediție”