Introvertiții și extrovertiții au un element comun. Ambii sunt singuri.

Pe tot parcursul vieții suntem singuri. Deși ne naștem într-o familie și ne dezvoltăm într-o societate, indiferent cu câti oameni vom interacționa pe parcursul vieții, la sfârșitul zilei, momentele se raportează la un singur individ: la tine. Ceilalți, trecători pasivi sau activi, sunt reflexia ta. Ne înconjurăm de oamenii cu care credem că avem puncte comune sau cu ajutorul cărora putem evolua.

Viața este un film cu sute de cadre, tras dintr-o bucată. E exact ca în filmele lui Sergiu Nicolaescu. Indiferent de titlul rolului (regizor, actor, producător), în dreptul acestora stă un singur nume: al tău. Viața este filmul tău. Alegerea ta. Joaca ta, sau oricare substantiv în care ai vrea să metamorfozezi viața.

Evoluăm odată cu timpul

Cu toții știm că timpul este limitat, dar ne dorim să profităm de el cât mai eficient. Astfel, cea mai bună investiție pe care o poți face este cea în care îți dezvolți propria persoană. Tu îți ești atât cel mai bun prieten, cât și cel mai înflăcărat dușman. Deseori încerci să te descoperi și mai mereu realizezi că te schimbi mai repede ca tendințele într-un domeniu. Totuși, deși este un continuu joc de-a ”prinsa”, este și singura activitate a cărui progres nu se va pierde niciodată.

Sunt pasionat să mă dezvolt

Oamenii și lucrurile materiale vin și pleacă din viața ta. Câteodată ești pregătit cu pași mici, dar siguri de o despărțire (boala unei persoane dragi), alteori evenimente neprevăzute (catastrofe naturale sau războaie) îți distrug locuința, confiscă proprietăți și averi, iar odată cu ea, toate planurile pe care le aveai.

În contrast cu un prieten, pasiunea ta nu te va suna într-o dimineață să-ți spună că nu te mai vrea. Ea va fi mereu prelungirea personalității tale. Va rămâne cu tine atât în zilele cu soare, cât și în iernile geroase, când te va ghida prin întuneric. Să ai un vis este un lucru esențial, deoarece îți dă o direcție, un punct spre care să tinzi, iar uneori asta te poate ține în viață.

 [articolul integral îl poți citi pe mindshub.ro ]

Mai întâi ”eu” și apoi ”noi”

Oferă ajutorul tău doar în aceste două situații: când ești rugat și când ești pregătit!” Acestea au fost primele cuvinte pe care decanul meu de an le-a spus la deschiderea anului universitar. ”Dacă investești în tine, îi poți ajuta pe ceilalți.

În viitoarea mea carieră voi fi pusă față în față cu oameni care vin automat cu un alt bagaj de experiențe și trăiri decât al meu. E firesc să nu fi trecut prin toate momentele prin care a trecut clientul din fața mea, dar asta nu ar trebui să mă împiedice să-l pot ajuta. Cu toții trăim într-o realitate unică, dar avem și elemente comune. Pământul se învârte de mii de ani. Oamenii trăiesc de mult timp. Cunoașterea este în plină dezvoltare.

În secolul vitezei, când informația este pe toate gardurile, este important să încerci să asimilezi cât mai multă informație, pentru ca mai apoi să o poți trece prin filtrul propriu și să îți formezi o opinie pe o anumită temă. Oamenii sunt diferiți și deși cu toții vorbim, teoretic, aceași limbă, cu fiecare va trebui să vorbești pe limba lui.

 [articolul integral îl poți citi pe mindshub.ro ]

Merită să spui ceea ce gândești!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: