Îmi era dor să mă trezesc cu dansul ploii care bate în geam.
Plouă ritmic. Toată camera este scufundată în beznă, doar o pată de lumină își face simtită prezența. Pană mă dezmeticesc, puțin buimacă după un somn asemenea celui al Frumoasei din Pădurea Adormită, mă uit pe geam, și ce să vezi? 

Sunt pe un deal, înconjurată de vii, fiind totul verde în jur. Nu îmi trebuie mult și realizez că mă aflu în Radda in Chianti, Italia. Arată contrastant în comparație cu ultima mea călătorie, dar dacă nu ar fi fost așa cu siguranță îmi părea plictisitor.

După un mic dejun ca de poveste, am deschis google maps-ul și am căutat ce orașe frumoase sunt prin jur pe o rază de 100 km. Iar din cauza ploii, mi-am accesorizat traista cu o umbrelă și am pornit-o la drum.
img_1286

AREZZO

După un drum de 50 km puternic amprentat de verdeață și case din cărămidă specifice zonei Toscana, am ajuns la destinație. Oricât m-aș chinui să descriu Italia și farmecul ei nu aș putea. Consider că Italia ori o iubești, ori o urăști considerând-o toată la fel, plină de artiști neînțeleși. Astea fiind spuse uitați câteva poze:

 

Știu că ar părea că sunt un turist care nu știe prin ce piață sau străduță a fost (ceea ce ar fi și adevărat), dar mie îmi plac doar două lucruri într-un oraș:

1. Să mă plimb mult, nu de altă, dar cuvântul sală sau fitness îmi sunt termeni vagi

2. Să fac multe poze, că apoi când ajung acasă să mă plâng că nu mai am loc în telefon.
Deorece soarele era încă pe cer și era păcat să mă întorc la casa-fermă, ne-am gândit să mai mergem câțiva km până într-un alt oraș – CORTONA

Cortona este un orășel situat la 30 de km față de Arezzo. Acest orășel este cunoscut pentru faptul că aici s-a filmat Sub soarele Toscanei (2003).

Ca oricare alt oraș din Italia este făcut din multe străduțe înguste, magazine chic și câteva piețe mari. În traducere: rețeta de bază după care se construiau orașele acum sute de ani.

– Bonus – 
Eram în parcarea de mașini. GPS-ul ne spunea că am ajuns. Îmi îndrept privirea spre dealul din fața mea pe care se înghesuiau multe clădiri care cumva, cumva formau orășelul Cortona. Văzând distanța dintre mine și orășel, deja îmi imaginam câteva minute bune pentru a urcă acel deal, când ce să vezi? Natură s-a întâlnit cu tehnologia și a ieșit asta:

  

Merită să spui ceea ce gândești!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.