Screen Shot 2016-05-05 at 6.57.26 PMDespre muzică și evenimente frumoase aș putea să povestesc la orice oră, cu același entuziasm și drag. Astfel cum prea bine puteți ghici următoarea postare va fi în strânsă legătură cu un festivalul de muzică, mai exact astăzi vorbim despre Music Travel Festival.

Date importante-radiografia evenimentului:

  • festival de muzică, ajuns la a II-a ediție
  • data: 17-19 iunie
  • locația: Herneacova (32 km/ 40 min de Timișoara)
  • prețul unui bilet este de 69 RON (până luni, 09.05.), apoi prețul va crește la 99 RON

Ca oricare poveste frumoasă, și acest festival își are începuturile sale, prima filă fiind scrisă anul trecut pe scena de la La Căpițe. Prima ediție a avut loc în perioada 4-6 iunie 2015, numele de atunci a festivalului fiind Music Travel Volk Festival. Ți s-a aprins un bec? Acum înțelegi despre ce festival este vorba?

Anul trecut printre gazdele serilor puternic amprentate de sunet și voie bună s-au numărat și Ilie Stepan cu Horea Crisovan, Mircea Baniciu, Emeric Imre , Magda Pușkaș, Ducu Bertzi, Marius Batu (Poesis), The Amsterdams, Les Elephants Bizarres, Robin and the Backstabbers, Grimus, Rezident Ex.

Deoarece prima ediție a fost un adevart succes, iar curtea La Căpițe, nu mai poate găzdui iubitorii de muzică bună și natură, organizatorii au ales drept locație pentru următoarea ediție Herneacova situat la 30 de km de Timișoara. Stați calmi, festivalul își păstrează aceași tentă naturalistă, organizatorii promițând un eveniment plin de dinamis, care se pliază atât pe gusturile iubitorilor de muzică pop, cât și pe rock alternativ, folk și drum & bass. Pe scurt- fiindcă gusturile nu se discută, pe orice muzică ai vibra Music Travel Festival îți oferă o paletă largă de artiști. Dar asta nu înseamnă că nu poți să ieși din zona ta de confort și să legi prieteni muzicale și cu alți artiști sau trupe care poate nu au un stil muzical drag sau familiar ție.

Dar fiindcă, până la vară, nisipul din clepsidră mai trebuie să curgă, v-am pregătit un playlist cu câțiva dintre artiștii care vor urca pe scena Music Travel Festival. Sunt curioasă tu pe câți îi cunoști?

 

Notă personală:

De fiecare artist din acest playlist mă leagă o poveste. Câteva dintre acestea vi le voi povesti în rândurile de mai jos:

Bebe – când cei de la Music Travel Festival au anunțat că vine această artistă pentru prima dată în România, nu am dat prea multă importantă acestei prezente feminine. Azi, când mi-am deschis playlist-ul “de inspirație”, ce să vezi? Prima melodie a cărui acorduri și voce răgușită și parcă șoptită îmi mângâie auzul este … Bebe-Cocaine. Deși știu melodia aceasta de multă vreme, nu mi s-a aprins un beculeț atunci când am văzut postarea organizatorilor. Dar și când am realizat că voi asculta această melodie live, pe iarba din Herneacova, ziua mea nu a mai fost la fel, transformându-se într-una plină de extaz și acum număr zilele până când voi merge la Music Travel Festival.

Șuie Paparude – primul lor concert la care am luat parte a corespuns și cu prima dată când am pășit în cafenea Ambasada, care atunci încă nu știam că îmi va servi pe viitor drept loc de creație, unde visele vor lua naștere și magia ediţilor Plai se va scrie.

Moonlight Breakfast – această trupă, mie una îmi este tare dragă. Indiferent în ce context ori loc i-am văzut, fie într-o piață, pe un stadion sau pe malul Begăi, acești oameni mereu mi-au făcut sufletul să danseze și după încheierea ultimului biss. Au o energie în ei care cu rapiditate o împrăștie în public, schimbând orice urmă de plictiseală ori tristețe în ceva pozitiv, plin de zâmbet.

Ada Milea – și dacă nu scria o melodie intitulată Andreea, mă număram printre fanii ei. Prima oară când am întâlnit-o a fost pe holurile Teatrului German din Timișoara. Inițial nu mi-a venit să cred că este ea, dar mai apoi coloana sonoră a piesei de teatru Bremen mi-a transformat dubiul în certitudine. Încă nu stu ce mă atrage mai mult la ea, ca artistă: simplitatea, mimica feței și vocea când interpretează o melodie sau versurile melodiilor? Oricum magia concertelor ei stă în faptul că fiecare dintre ele este personal, inconfundabil.

Les Elephants Bizarres și Robin and the Backstabbers, ei, ei sunt deja veterani când vine vorba despre acest festival.

Abia aștept să fie odată vară și să o zbughesc pe iarba de la Herneacova așteptând concertele și cunoscând oameni noi cu care să leg prietenii mai apoi! Music Travel Festival nu este doar un festival de muzică, ci unul care îmbină muzica cu omul, făcând din fiecare om, un altul, un public sincer și plin de energie.

 

 

 

 

Merită să spui ceea ce gândești!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.