Vorbește aspectul înaintea ta

Apreciez oamenii care sunt un tot unitar. Oamenii simpli, neparadoxali. Cei autentici, care prin fiecare por inspiră naturalețe și creativitate. Îmi place să-i privesc și să mă molipsesc de la ei. Unii oamenii chiar sunt energii, nuclee de inspirație pentru alții.

Răsfoiesc deseori reviste de modă. Uneori din plictiseală într-o sală de așteptare, alteori în căutarea inspirației. Totuși, un lucru mă atrage în mod deosebit: omogenitatea manechinului. Îmi place să observ cum totul, de la trăsăturile feței până la ținuta care o prezintă, se îmbină perfect. Dacă în urmă cu câțiva ani, manechinul ideal avea dimensiunile 90-60-90, perioada curentă încearcă să șteargă acest reper din mentalul colectiv. Suntem oameni diferiți, avem nevoie să fim reprezentați corespunzător!

Rolul modelelor în viață este crucial. La început ni le alegem din rândul familiei. Încercăm să imităm comportamentul mamei și ne bucură fiecare vizită la dulapul acesteia. Arătăm nostim în pantofii de lac cu câteva numere mai mari și într-o rochie care ne este largă. Privim lumea de la înălțime, suntem îmbrăcate bine și, pentru o clipă, ne simțim răsfățate. Ne promitem că într-o zi, vom reveni la acea zi, și vom ieși în societate, îmbrăcate din dulapul mamei.

Creștem, ne dezvoltăm fizic și în materie de preferințe. Alegem cu pași mici ceea ce urmează să ne caracterizeze întreaga viață. Începem cu prietenii, felul preferat de a petrece timpul liber și orice altceva ne-ar diferenția de restul și ne-ar întări caracterul. Alegem. Schimbăm. Ne răzgândim. Deși unele aspecte rămân constante, altele cresc și se dezvoltă odată cu noi. Dintre acestea, stilul vestimentar este un perpetuum mobile.

Îmbractă-te conform vârstei

TomBabeSunt tânără. Excentrică uneori, în plină schimbare deseori! Am nevoie de haine comode, pe care să le pot îmbrăca în câteva secunde, dar care totodată să mă avantajeze și motiveze să fiu întreaga zi bine dispusă. Deși e mai simplu să optezi pentru ținute monocromatice, provocarea începe când alegi să combini culori, texturi și modele pentru realizarea unei ținute îndrăznețe.
TomBabe este despre culoare, textură și modele.
Mie una îmi stă în fire să colecționez multe nimicuri, dar care par indispensabile. Colecționez șervețele, bilete de teatru și haine. Am un dulap plin de haine, dar mereu este o adevărată provocare să mă îmbrac ”la modă”. (nu se pun clasicul tricou/bluză cu pantaloni). Așa că am două soluții (una fezabilă, alta semi-utopică): a. răsfoiesc site-uri de tipul Pinterest sau b. îmi cumpăr toate hainele de pe un manechin
TomBabe prezintă fiecare piesă vestimentară într-un context, într-o ținută finală.
TomBabeTotul pe lumea aceasta urmărește un ciclu. Ciclul apei în natură, a banilor în lume. Totul, rareori hainele. Îmi plac inițiativele de tipul ”împrumut de haine”, ”schimb de garderobă”. Acestea aduc un plus reciproc mai multor persoane, reîmprospătând periodic garderoba individuală. Oricum, consider că se fac prea multe haine, dar la o adică suntem o societate de consum. Consumăm engros unele și modic altele.
TomBabe e acea prietenă bună care îți oferă din garderoba ei haine pentru totdeauna.

Cel mai cool thrift shop din Timișoara

TomBabe este ideea unor tipe implicate în multe proiecte pe urbea de pe Bega (adică sincer unii oameni par a avea 24+ ore pe zi). Fondatoarele acestui thrift shop sunt Ina Biebel (zâna de la Reflektor) și Laura Lazin (om de bază în Wooltra), iar Andreea Muntean (supranumită Dushky) se joacă uneori de-a modelul. Prin ținutele lor, ele propun o colecție antifit, unisex, mergând pe piese vestimentare supradimensionate, largi și comode. Ca stil, TomBabe îmbrățișează vintage-ul și ultra-urban-ul, optând mereu pentru haine calitative de firmă.

TomBabe pe rețelele de socializare sau ”unde pot să văd viitoarele piese vestimentare visate” 
Facebook
Instagram

Merită să spui ceea ce gândești!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.