Timișoara-Capitala Tineretului din România, în parteneriat cu Verde pentru Biciclete, Aquatim și Asociația Sinaptica le-au propus timișorenilor o pedalare cu o tematică interesantă.

Evenimentul s-a intitulat “Turul Podurilor pe Bicicletă” și a avut ca scop încurajarea mersului pe bicicletă și valorificarea podurilor acestui oraș, cei de la Capitala Tineretului realizând broșuri cu detalii despre istoria fiecărui pod. Evenimentul a fost primit cu brațele deschise de către mulți bicicliști, în ciuda orei de plecare, ora 10 și a lipsei echipajelor de poliție de pe traseu, voluntarii Verde pentru biciclete trebuind să gestioneze traficul și să asigure o pedalare cât mai plăcută. (De această dată am fost copilot în mașina din fața coloanei, dar vreau să îi felicit pe colegii mei care au realizat o tură plină de zâmbete și fără peripeții).

Ceea ce cred că i-a motivat pe mulți să termine traseul a fost galeria de artă în aer liber de la Stația de tratare Bega de pe str. Rudolf Walter (lângă Parcul Uzinei de Apă). Acolo artiști vizuali din Spania, Peru, Mexic, SUA si România au realizat atât lucrări de artă murală, cât și instalații, toate în culori tari și dinamice. Această galerie de artă a fost realizată în cadrul Festivalului de street art Fisart 2016. Lucrările pot fi vizionate atât online, cât și live la viitoare evenimente cu porți deschise.

This slideshow requires JavaScript.

Merită să spui ceea ce gândești!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.